Stef Verpraet begon zijn muzikale studies reeds op 7 jarige leeftijd bij Johan Flamand. Op 9 jarige leeftijd startte hij met saxofoon aan de muziekacademie der Noorderkempen ( nu Muzarto) bij Patrick Milbou. Toen Stef 16 was besloot hij zich verder te verdiepen in de muziek en trok hij naar het Lemmensinstituut waar hij op de kunsthumaniora les kreeg van Nadine Bal en Tom de Haes. Na zijn studies op het Lemmensinstituut, die hij afrondde met grote onderscheiding voor saxofoon, trok Stef naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij les volgde bij Hans de Jong waar hij afstudeerde met maxima cum laude voor saxofoon en magna cum laude voor kamermuziek. In het academiejaar 2012-2013 specialiseert hij zich aan het Fontys conservatorium te Tilburg bij Andreas Van Zoelen.

Verder volgde hij masterclasses bij het Rascher Kwartet, Vento De Norte, Christer Johnsson, Johan Van Der Linden, Leo Van Oostrom, Daniël Gauthier, Jean-Marie Londeix, Philippe Geiss, Johannes Ernst, Claus Olesen,... Stages volgde hij bij Rudy Haemers, Rik Vaneyghen en Nadine Bal. In 2007 werd Stef laureaat van de prestigieuse Axion Classic - wedstrijd. Als saxofonist speelde Stef samen met De Filharmonie, Jeugd en Muziek Antwerpen, de muziekkapel van de Belgische luchtmacht, The Royal Antwerp Saxophone Project, het Brabants saxofoonensemble, het Belgisch saxofoonensemble, Glenn D. Hardin, Joe Guercio, Paul Leim, Peter Koelewein, Tine Embrechts,...

Stef speelde een aantal televisie en radio opnames voor verschillende stations zoals VTM, TROS, NL1, MNM, Radio4,... en is als studiomuzikant te horen op verschillende CD's.  Zijn muzikale activiteiten brachten hem reeds in verschillende landen van Azië, Europa en Afrika.

Stef is stichtend en spelend lid van Het Antwerps Saxofoonkwartet, vormt een quintet samen met het Arca string quartet, een duo met Ilse Stroobant (piano) en is stichtend en spelend lid van het cross over duo True Tone. Sinds januari 2015 is Stef Selmer Performing Artist. (www.selmer.fr).

Onnodig erbij te vertellen dan Stef sinds 2016 een meer dan bekwame dirigent betekent voor onze harmonie.  Streng, afmattend, tot het uiterste, maar zeker met een kwinkslag en graag gezien bij alle muzikanten en sympathisanten.

 Vanaf september 2020 kan je bij Stef ook terecht in zijn muziekinstrumentenwinkel Verpraet Blaasinstrumenten in Wilrijk.  
© 2021 Harmonie Essentia vzw -- p/a Spillebeekweg 5 -- B-2910 Essen -- ond nr: BE 0568.571.636 -- KBC BE71 7310 1606 2969